ELS QUADERNS VIRTUALS
Avui parlarem d’un altre recurs, dels quaderns virtuals.
El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els quaderns tradicionals crea els quaderns virtuals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.
Els quaderns virtuals estan creats pel professorat i serveixen per a que l’aulmnat treballi amb ells, igual que amb els quaderns tradicionals. Estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg que permeten a l'alumnat i al professorat escriure comentaris i dubtes.
Els quadern virtuals permeten als mestres crear diferents propostes educatives gràcies a una estructura flexible. Poden ser utilitzats com a material de treball per a qualsevol àrea i nivell educatiu, a més, permeten afavorir l'intercanvi, l’accessibilitat i la compatibilitat de recursos entre diferents sistemes.
A nivell intern de l'aplicació, cada quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d'elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios...). Aquest fitxer XML defineix l'estructura dels fulls i preguntes del quadern així com la seva avaluació.
L'aspecte visual o interfície que presenta el quadern virtual pot ser diferent segons l’ aparença. Hi ha 3 aparences disponibles: l’aparença estàndard, la infantil (més visual) i la formal (més seria).
Els tipus d'activitats suportats actualment per quaderns virtuals són les activitats de selecció, activitats d’ordenació, activitats d’omplir espais, activitats d’arrossegar, activitats de dibuix i activitats de zones sensibles (són preguntes on es poden unir punts d’una imatge).
No hay comentarios:
Publicar un comentario